Iskolakezdéskor fókuszban a gyerekbútorok

Moll Champion íróasztal

Hogyan válasszunk széket és asztalt a tanuláshoz?

Mintegy 1 millió 200 ezer nappali tagozatos diák kezdte meg szeptember 1-jén a tanulmányait Magyarországon, köztük 80 ezernél is több olyan elsős nebuló, akinek biztosan széket és asztalt vásárolnak a szülei augusztus-szeptember hónapban. Nem könnyű választani a gyártók végeláthatatlan kínálatából, de néhány praktikát figyelembe véve mégis sikerülhet. Íme, a Hungaro-Rim Kft. tanácsai.

Cégünk ügyvezetője, Langer Zsuzsa azt tanácsolja, hogy a gyors, elhamarkodott vásárlás helyett először körültekintően nézzük meg a gyártók által tesztelt termékeket, azok referenciáit. Másodsorban figyeljünk az egyszerűségre, és arra, hogy a választott termék tényleg a gyermekünk adottságainak megfelelő legyen! Harmadsorban pedig olyan terméket válasszunk, ami egyedileg állítható, hiszen a gyerekek évente akár 10-20 centiméterrel is magasabbak lehetnek – teszi hozzá a szakember.

„Ne hagyjuk, hogy a kedvező, olcsó ár vagy ajánlat kísértésbe vigyen minket!”

– jegyzi meg Langer Zsuzsa, aki egy német gyártó gyermekbútorait hozza fel példaként, amely az óvodás kortól egészen az érettségi elvégzéséig elkíséri a tanulót, így kímélve meg 14 (!) éven keresztül a családi kasszát. Ez a termék a Hungaro-Rim kínálatában is megtalálható, ide klikkelve bárki egy pillanat alatt virtuális próbát tehet vele.

https://hungarorim.hu/product/champion/


Három óvodásból kettő helytelen testtartással megy iskolába

Magyarországi felmérések szerint a tartáshiba már eleve népbetegségnek számít a fiatalok körében. A statisztikák azt mutatják: az óvodások 60-65%-ának, a középiskolások 75-80%-ának van a gerincén eltérés a helytelen testtartás miatt. A Hungaro-Rim Kft. szakértői szerint a diagnózisért az elégtelen minőségű bútorok is felelőssé tehetők. Jó hír, hogy ezekből szerencsére egyre kevesebb van a piacon.