Kopogtat a jövő! Tengerből kihalászott pet-palackokból is készül már szövet az ülőbútorokra

21. századi életünk globális kihívása lett az ökotudatos gondolkodás. Elég, ha csak arra utalunk, hogy a legszerényebb becslések szerint is évente 12 millió tonna műanyag kerül óceánjainkba. Az eldobott palackok látványa nem csak vizuális környezetszennyezés, hanem jóval több annál. Becslések szerint legalább 800 tengeri faj károsításáért felelősek a tengerekben – néhol valóságos szigetekként – úszó üdítős flakonok. A „tengernyi szemét” elleni küzdelem egyik ellenszere az újrafelhasználás lehet, amelyre kitűnő példa az Oceanic névre keresztelt szövet, amelyből a többi között a Hungaro-Rim Kft. egyes termékei is készülnek.

Az Oceanic nálunk is megrendelhető

A Seaqual elnevezésű kezdeményezés lényege pofonegyszerű: az óceánokból kihalászott pet- palackokat újrahasznosítják. Egy méter SEAQUAL fonalból készült textil 26 műanyag palacknak felel meg, vagyis ennyi káros anyagtól sikerül megszabadítaniuk a gyártóknak a nagyvilág tengereit.

„Erénye, hogy strapabíró anyag, vagyis az irodai bútorok szöveteként hosszú ideig jó szolgálatot tesz a felhasználójának.”

– mondja a Hungaro-Rim Kft. ügyvezető igazgatója. Langer Zsuzsa hozzátette: a cég termékpalettájából bárki könnyen kiválaszthatja az Oceanic termékeket a honlapon böngészve, vagy akár személyesen is a Hungaro-Rim Kft. mátyásföldi bemutatótermében.