5 tipp az egészséges munkavégzéshez

Amikor leülünk az íróasztal mellé bele sem gondolunk abba, hogy a helyfoglalás minden egyes apró mozzanatának mennyire fontos szerepe van. Hogy nem mindegy, hogyan tartjuk a lábainkat, sőt mi több a talpainkat. Hogy hogyan tartjuk a karunkat, mire támaszkodunk, vagy éppen nem támaszkodunk, hogy az ülőfelület mekkora részét foglaljuk el. Most megmutatjuk hogyan ül az, aki helyesen ül!

1.            A talpunk mindig vízszintes talajt érjen! Ha szükséges, rakjunk a lábunk alá valamit! Ez támasztja ugyanis alá a térdet.

2.            Az alsó felső lábszár soha ne zárjon be hegyes szöget! A lábunkat még véletlenül se húzzuk  magunk alá, mert azzal a vérkeringést elszorítjuk.

3.            Foglaljuk el a teljes ülőfelület a széken! Támasszuk meg a derekunkat, hogy egyenes maradjon a deréktáji szakasz!

4.            Derékszöget zárjon be a combunk a gerincükkel! Vagyis függőleges legyen a gerincünk, húzzuk ki magunkat! Ezzel a gerincsérvet kerülhetjük el.

5.            Támasszuk meg az alkarunkat. Ez lehet az asztal és ülőbútor kartámlája egyaránt. Erre azért van szükség, mert ha nem így teszünk, előbb utóbb a csuklyás izmunkon érzet fájdalom bosszulja meg a figyelmetlenségünket!