Irodában dolgozik? – Vigyázzon az egészségére!

Napjainkban a modern irodák kialakításánál és berendezésénél a kényelem, a design és az ergonómia a kulcsszavak. Most három terméken keresztül bemutatjuk, hogy milyen újdonságok és trendi irodabútorok jelentek meg a piacon.

A napi 6-8 óra ülőmunka komoly megterhelést jelent! De mi lehet a megoldás?

„Lehet kevésbé ergonomikus és minőségben gyengébb bútorokkal is berendezni egy munkaállomást, de a mi filozófiánk, hogy minőségi termékeinkkel egyre több ember számára tegyük elérhetővé az egészséges ülést, a kényelmes és hatékony munkavégzést” – mondja Andráska János, a Hungaro-Rim Kft. ügyvezetője. A cég számos gyártó világszínvonalú termékét forgalmazza, így a legkülönbözőbb stílusok között válogathatunk, miközben a trendek és igények alakulását is nyomon követhetjük.
 
„Mivel napi 6-12 órát töltünk ülőmunkával, ezért manapság mind a dolgozók, mind a munkáltatók nagy hangsúlyt fektetnek az ergonómiára és az egészséges ülésre. Plusz az irodák nagy részében vendégeket is fogadnak, ezért egyre több cégnek lett fontos a bútorok formavilága és designja, hiszen ezek tükrözik vissza a cég stílusát, arculatát” – sorolja Andráska János a legfontosabb igényeket.

Az irodagyártók piacán előtérbe került az innováció, így szinte napról napra találkozhatunk új fejlesztésekkel. Ma már szinte alapnak számít a 3D-s irodaszék, de a közösségi terek bútorai, mobiliái is egyre trendibb fejlesztések eredményei. Az egyes országok hagyományai szintén befolyásolják az új termékek paramétereit, mi most három nemzet három egyedi innovációját emeljük ki a teljesség igénye nélkül.
 
MODULAR – mint ahogyan a nevében is szerepel – egy elemekből összeállítható ülőbútor. A legóhoz hasonlóan kisebb és nagyobb darabok alkothatják, amelyek tetszés szerint egymáshoz illeszthetők.  A cseh RIM Cz tervezője, úgy álmodta meg ezt az ülőbútort, hogy egyaránt illeszkedjen egy vendégváróba vagy akár egy lakás nappalijába. A variálhatósága és az ezzel párosuló letisztult vonalvezetése megadja a Modular számára a lehetőséget, hogy bármilyen miliőbe tökéletesen behelyezhető.

Az X-CODE a német Dauphin cég innovatív és elegáns termékcsaládja. Az elegáns vonalvezetés és a tollpihe könnyű megjelenése utal a származási országra, hiszen a németekre jellemző precizitással és pontossággal tervezett és gyártott termékcsaládok közül az egyik legkedveltebb irodaszék. Sokféle divatos színekben, szövettel rendelhetők időtlen, elegáns árnyalatokban, vagy akár a teljesen klasszikus fekete és fehér színkombinációban. A háttámla készülhet klasszikus kárpitozott vagy kiváló minőségű bőrből is.

A svájci Züco által gyártott PERILLO egy igazán futurisztikus érzést keltő ülőbútor. Egyszerre kifinomult és extravagáns. Tükrözi a kényelmet és a szabad mozgás élményét. A Perillo nem csak egyszerűen egy szék, hanem egy iroda, váróterem, konferenciaterem stílusos kiegészítője lehet.

Hungaro-Rim Kft.

1163 Budapest, Cziráki u. 26-32. 27-es épület 1.em.
Telefon: (+36) 1 404 3093
www.hungarorim.hu