Helyet követel magának a Space!

Helyet követel magának a Space!

Vadonatúj ülőbútor a kínálatban.

Magyarországon elsőként nálunk lesz kapható a RIM gyár legújabb terméke, a Space! Az irodai munkában sokoldalú felhasználást ígérő, ultramodern széket Robert Platt, a világhírű brit dizájner álmodta meg. A Space a világ legnagyobb bútorkiállításán, az Orgatec 2022 rendezvényen mutatkozott be először. A szakember három irányelvet kapott a tervezéséhez: ergonómia, esztétika és ökológia. Máris mutatjuk a végeredményt.

Kezdjük az esztétikával. Ahogy a mellékelt fotókon első pillantásra is jól látszik, a Space jellegzetességét a háttámla design-ja adja. Nem véletlenül, hiszen ez az egyik legfontosabb felület minden ülőbútoron. A 2023-ban debütáló termék kétféle kivitelben lesz rendelhető: hálós és kárpitozott változatban. Érdekesség, hogy bármelyiket is választjuk, Robert Platt úgy tervezte meg a bútort, hogy ha két különböző háttámlájú változatot választ a megrendelő, a Space székek akkor is egységes arculatot sugároznak.

A szemünk után a figyelem a hátunkon. A Space tervezésénél az volt az elsődleges kritérium, hogy a jelenleg elérhető legszigorúbb ergonómiai feltételeknek is megfeleljen. Ez konkrétan azt jelenti, hogy EN 1335 tanúsítvánnyal rendelkezik, vagyis a lehető legtöbb személyes beállítást végre lehet hajtani rajta. Ilyen például a magasságban állítható háttámla, a mélységben állítható deréktámasz. Utóbbi még a hálós háttámlák (!) esetében is szériatartozék. A Space ülőlapja is állítható, magasságban és mélységben egyaránt, továbbá a karfák széles körű beállítására is lehetőség van. A Space különlegessége, hogy úgynevezett 3D mechanikával is felszerelhető, amely rögzíthető és lehetővé teszi a felhasználó részére a szabad mozgást bármely irányba.

A 21. századi bútorainak a színe „zöld”. Természetesen a Space esetében is elmondható ugyanez. Azért, hogy minden eddiginél kisebb legyen a gyártás ökolábnyoma, a Rim a beszállítóit a gyárhoz legközelebb eső cégek közül választotta ki. A terméket úgy állították össze, hogy az leginkább megfeleljen az újrahasznosítás feltételeinek. Vagyis a műanyag elemektől a kárpitozásra alkalmas szövetekig mindenhol újrahasznosítható anyagból készült. A Space iránt már előzetesen is hatalmas az érdeklődés. A fekete és világosszürke színben választható ülőbútor 2023-ban a Hungaro-Rim Kft. kínálatában debütál majd elsőként.