Bemutatkoztak a legújabb RIM termékek a világ legnagyobb bútorvásárán

Vigyázó szemét a bútoripar októberben Németországra vetette. Kölnben tartották az Orgatec szakkiállítást. A vásár a világ legnagyobb bútoripari seregszemléjének számít. A négynapos rendezvény méreteit jól példázza, hogy 12 ezer négyzetméteren több mint 686 kiállító mutatta be legújabb innovációit a nagyközönségnek. A koronavírus-járvány miatt 4 év után újranyíló Orgatec fő kiállítói között volt a csehországi RIM gyár is, amely több újdonsággal is készült a rendezvényre, amit a szervezőktől kapott statisztikák szerint 45 ezren (!) néztek meg a helyszínen.

A 2022-es Orgatec kiállításra természetesen anyacégünk, a RIM is megkülönböztetett figyelemmel készült. A vállalat standján debütált többek között a vadonatúj Space forgószék, ami a RIM legújabb, saját gyártású irodai húzó termékének számíthat 2023-ban. A termékről az eseményen első kézből kaphattunk hasznos információkat, hiszen a Space tervezője, a brit ipari formatervező, Robin Platt a helyszínen vett részt a szakmai találkozón. A Reddot Design díjjal, tovább IF Design díjjal is kitüntetett szakemberrel a Rim standjánál készítettünk villáminterjút.

Összetéveszthetetlen stílusát organikus alakzatok, finoman ívelt formák jellemzik, amelyek alkotásaiban is megtalálhatók. Milyen volt az első találkozás a RIM-mel? Hogyan inspirálta Önt a vállalat?

Nagyon örülök a professzionális hozzáállásnak, ami a RIM-et jellemzi. Az én olvasatomban A RIM egy tökéletesen működő vállalkozás, ahol a tervezésnél szem előtt tartják a tervezői szabadságot is. Határozott az elképzelés arról, hogy milyen bútort szeretnének terveztetni. Ezért számomra megtisztelő volt, hogy részese lehettem ennek a projektnek. Úgy gondolom, hogy a Covid alatt nagyon sok bútorgyártó inkább szűkítette, vagy éppen leállította a fejlesztéseket. A RIM viszont előre menekült és pozitív energiákkal vetette bele magát egy olyan termék fejlesztésébe, mint a Space. A koronavírus-járvány közepette számomra hatalmas kihívás volt ennek az innovatív ülőbútornak a megtervezése, úgy érzem, hogy a végeredmény önmagért beszél. Bízom benne, hogy erről mihamarabb minél többen meg is győződhetnek majd!

Képek az Orgatec 2022 kiállításról: