A modern iroda nem csak a versenyszféra kiváltsága

Komáromban 21. századi szolgáltatóház és inkubátorház fejlesztésében vettünk részt

A 19 ezer lakosú Komárom két fontos önkormányzati épülettel is gazdagodott 2021-ben. A dunamenti kisváros ipari parkjában elkészült egy 500 négyzetméteres vállalkozásfejlesztési centrum, továbbá a település lakói 570 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás és 330 millió forint önerő felhasználásával egy ultramodern közösségi térhez is hozzájutottak. A két beruházás közös nevezője, hogy az épületek irodáinak teljes berendezésére a Hungaro-Rim Kft. csapata kapott megbízást.

Népszerű a komáromi open office

Közel nulla energiaigényű és akadálymentes. A többi között ezek jellemzik a komáromi ipari park inkubátorházát, ahol hat iroda, két tárgyaló, valamint műhely, előtér-recepció, és egy 100 fő befogadóképességű konferenciaterem kapott helyet. Tóth Attila, ipari park menedzser elmondta: az épület célja, hogy korszerű környezetben segítse a helyben dolgozó cégeket. Mindez azt jelenti, hogy a komáromi mikro-, kis- és középvállalkozások 3 évig kedvezményesen vehetik igénybe a Hungaro-Rim Kft. által berendezett irodák adminisztratív és infrastrukturális szolgáltatásait, például a 45 négyzetméteren megvalósított open office-t.

„Nagyon pozitív a vállalkozások visszajelzése. Nagy sikert arattak a színes, fiatalos arculatot sugárzó tárgyalók, amik az elmondásuk szerint már a küllemükkel megadják a szükséges „energiát” a meetingekhez és a brainstormingok-hoz”

– jegyzete meg Tóth Attila.

Vizuális löket a közösségi térbe lépőknek

Ugyancsak a tavalyi év „nagy dobása” volt Komáromban az új szolgáltatóház létrehozása. Dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző elmondása szerint, a város korábban elhanyagolt, a buszvégállomáshoz és a vasútállomáshoz is közeli környékét sikerült újraalkotni 2021-re. A Generációk házának elnevezett intézmény emeletén a Családsegítő és Gyermekjóléti  Intézmény kapott helyet, míg a földszinten a helyi nonprofit szféra aktív szereplői leltek otthonra. A Szolgáltatóház alsó szintjén egy 80 fős nagy előadótermet és számos kisebb helyiséget alakítottak ki, amiket elsősorban civil szervezetek vesznek igénybe, például a komáromi kórus, illetve a Diákönkormányzatok Városi Szövetsége.

Technikailag és látványban egyaránt naprakész, modern intézményt akartunk létrehozni. Ezt a célt szolgálják többek között a türkizkék bútorok, amiket világos juhar szekrényekkel, asztalokkal kombináltunk. Azt is mondhatom, hogy ez a színes világ már önmagában ad egy lendületet a betérőnek. Nagyon szeretik a fiatalok”

– mondja Kántor Zsuzsanna pályázati referens.

Közszférában is igényes

„A két komáromi beruházás is jól példázza, hogy 2022-ben milyen igények fogalmazódnak meg az önkormányzati és az állami megrendelőkben. Egyértelműen előnyben részesítik a modern megoldásokat. Hasonlóan fontos számukra a dizájn, akárcsak a versenyszférát kiszolgáló irodaházak fejlesztőinél.”

– teszi hozzá az irodák kialakítását végző Hungaro-Rim Kft. ügyvezetője.

Langer Zsuzsa tapasztalatai szerint a komáromihoz hasonló, ízléses bútorozás nem egyedi eset. Országszerte egyre több olyan megbízásuk van, ami mutatja azt a fajta törekvést, hogy többé egy polgármesteri hivatal vagy orvosi rendelő se nézzen ki úgy, mintha a 80-as években ragadt volna.